Jeroen Van Dyck, de bezieler van Meug is geen onbekende voor het grote spirits publiek en bezield met een sterk elan en grote en brede kennis over spirits.
Het is dan ook met veel plezier dat we mogen aankondigen dat hij op Whiske drie verschillende masterclasses zal verzorgen.

13.00 tot 14.00 uur - Whisky voor beginners.

  Waar moet je op letten als je whisky proeft? Aan de hand van 5 whisky’s leggen we je de basics uit. Wat is whisky, wat is het verschil tussen een blend en single malt, waarvan wordt whisky gemaakt, hoe wordt het gemaakt, welke vaten worden gebruikt om de whisky te laten rijpen en welke invloed hebben die vaten, en wat is dat toch allemaal met die turf? Na deze tasting ben je gewapend om het festival te gaan verkennen, we geven je misschien zelfs enkele tips mee om te gaan ontdekken…

   

  Proeven: 5 verschillende whisky’s

  Kostprijs: 25€


  15.00 tot 16.00 uur - Versterkte wijnen.

   Als je rondkijkt op de tafels van dit festival, zal je eenheleboel termen uit de wijnwereld tegenkomen. Whisky’s rijpen op allerleisoorten vaten waar voordien al dan niet versterkte wijnen hebben ingezeten, die elk hun specifieke invloed hebben. Sherry, madeira, porto, Marsala,… zijn maar een paar van die soorten. In deze workshop proeven we die verschillende wijnen en geven je er wat meer uitleg bij zodat je de verschillen ertussen beter leert kennen. We kiezen daarvoor voor een line-up van de betere producten, met o.a. een oloroso-sherry, een Pedro Ximenez-sherry, een madeira, een 20yo porto en een kwalitatieve marsala.

    

   Proeven: 5 verschillende versterkte wijnen

   Kostprijs: 20€

    

   17.00 tot 18.00 uur - Meug's choice

    Meug keek op voorhand even rond door het aanbod van de verschillende standhouders op dit festival, en selecteerde een aantal persoonlijke favorieten. Verwacht je aan een persoonlijke keuze, die niet noodzakelijk enkel whisky zal omvatten. Bedoeling van deze tasting: we verrassen jullie met onze keuze, jij mag met Meug van mening komen verschillen of akkoord gaan met onze keuze en we maken er een memorabel uurtje van!

     

    Proeven: 5 verschillende spirits

    Kostprijs: 40€